Web-pošta

Izvor: Vidipedija
Inačica od 02:34, 13. travnja 2008. koju je unio/unijela Aleksandar (razgovor | doprinosi)

(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Skoči na: orijentacija, traži

Web-pošta je servis za razmjenu elektoničke pošte, ali je namijenjena korisnicima koji poštu ne mogu ili ne žele primati na svojem računalu. Pristigle poruke se čuvaju na poslužiteljskom računalu, a isto tako, s njega korisnik šalje poruke. Slaba strana ovog servisa je što korisnik cijelo vrijeme dok radi s elektroničkom poštom mora biti spojen na internet, a dobra što može svoje poruke pročitati s bilo kojeg računala.

Gmail

Kao dio Googleove misije da organizira svjetske informacije i da iste učini opće dostupnim i korisnim, testiramo uslugu e-pošte pod nazivom Gmail.

Gmail je besplatna usluga web-pošte utemeljena na pretraživanju koja uključuje više od 2,500 megabajta (2 gigabajta) pohrane. Osnovu Gmaila predstavlja moćan Google mehanizam za pretraživanje koji brzo pronalazi bilo koju poruku koju je vlasnik računa ikada poslao ili primio. To znači da nema potrebe za spremanjem poruka kako bi ih kasnije iznova pronašli.

Kada Gmail prikaže poruku e-pošte, tada automatski prikaže i sve odgovore na tu poruku. Na taj način korisnici poruku mogu vidjeti u kontekstu konverzacije. U Gmailu nema pop-up prozora ili besciljnog oglašavanja. Odgovarajući tekstualni oglasi i poveznice na srodne web stranice se nalaze uz poruke e-pošte.

Pristup e-pošti uz pomoć Outlook Web Accessa

S Officeovim Outlook Web Accessom možete koristiti internetski pretraživač da biste pristupili poštanskom sandučiću na Microsoft Exchange Serveru s bilo koje računala s vezom na Internet. Možete koristiti Outlook Web Access s Microsoft Internet Explorerom ili mnoge druge pretraživače za UNIX, Apple Macintosh ili druga računala koji rade na Microsoft Windowsima®. Outlook Web Access je učinkovito rješenje za ljude koji trebaju roaming, udaljeni pristup ili funkcionalnost na više platformi.

Dodatne informacije

Outlook Web Access dolazi u mnogo verzija, a svaka verzija ima svoje značajke. Outlook Web Access konfigurira administrator poslužitelja e-pošte ili davatelj internetske usluge. Za dodatne informacije, pogledajte web-mjesto Microsoft Exchange Server.