Vidi

Izvor: Vidipedija
Inačica od 15:17, 1. veljače 2008. koju je unio/unijela Tomislav (razgovor | doprinosi)

(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Skoči na: orijentacija, traži

Časopis VIDI računalni je časopis utemeljen u studenom 1994. kada je izdan prvi broj. Tematski se prije svega bavi računalnim tehnologijama, no radi raširenosti računala u svim segmentima društva danas u svojim člancima obrađuje i ostale aspekte primjene računala.

Opći i tehnički podaci

Do 31.12.2007 od osnivanja časopisa, izdana su ukupno 142 broja, najmanji broj stranica iznosio je 64, a najveći 300 stranica u povodu proslave 100-tog broja (kolovoz 2004. godine) što je ujedno bio i prvi hrvatski časopis koji je dosegao taj broj stranica. Izdavač je VIDI-TO d.o.o. Zagreb, direktor Tomislav Kotnik. Nakladnički kolegij mu čine Tomislav Kotnik i Robert Slavečki koji su ujedno i osnivači.

Glavni urednici časopisa od osnivanja do danas su bili: Robert Slavečki 1994-2000; Davor Maričić 2000-2004; Igor Škevin 2004-2006; Ivan Pekarik 2006.

Časopis VIDI izdaje se na hrvatskom jeziku, a prodaje se u cijeloj regiji (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Crna gora). Zanimljivost je da su se prva tri broja časopisa VIDI službeno prodavala i u Austriji (Graz) koji su rasprodani ali radi velikih troškova transporta s time se nije nastavilo.

Autori

Od prvog do 142. broja ukupno je pisalo preko stotinu autora koji su svojim stručnim doprinosom napisali ukupno preko 5 milijuna slovnih znakova. Autori su bili ljudi različite razine informatičke naobrazbe, usmjerenja i interesa ali i različitih profila obrazovanja od studenata do doktora znanosti.

Vanjske poveznice