Razlika između inačica stranice SATA Express

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
(New page: '''SATA Express''' je specifikacija sučelja za povezivanje novih, brzih periferijskih uređaja za pohranu podataka. Razvijena je prije svega nakon pojave SSD diskova na tržištu, koj...)
 
 
Redak 1: Redak 1:
'''SATA Express''' je specifikacija sučelja za povezivanje novih, brzih periferijskih uređaja za pohranu podataka. Razvijena je prije svega nakon pojave [[SSD]] diskova na tržištu, koji su podatke prema [[mikroprocesor|procesoru]] i memoriji mogli prenositi osjetno većom brzinom nego što je to omogućavao tadašnji standard za spajanje tvrdih diskova - [[SATA]]. SATA Express kombinira SATA protokole i brzinu prijenosa [[PCI Express]] [[sabirnica|sabirnice]] te omogućava prijenos podataka brzinama do 16 Gb/s. Konektori su kompatibilni unatrag pa se po ovoj specifikaciji mogu koristiti i stariji SATA uređaji kao i novi SATA Express.
+
[[Slika:SATA-Express-kartica.jpg|thumb|300px|Kartica sa SATA Express priključkom]]'''SATA Express''' je specifikacija sučelja za povezivanje novih, brzih periferijskih uređaja za pohranu podataka. Razvijena je prije svega nakon pojave [[SSD]] diskova na tržištu, koji su podatke prema [[mikroprocesor|procesoru]] i memoriji mogli prenositi osjetno većom brzinom nego što je to omogućavao tadašnji standard za spajanje tvrdih diskova - [[SATA]]. SATA Express kombinira SATA protokole i brzinu prijenosa [[PCI Express]] [[sabirnica|sabirnice]] te omogućava prijenos podataka brzinama do 16 Gb/s. Konektori su kompatibilni unatrag pa se po ovoj specifikaciji mogu koristiti i stariji SATA uređaji kao i novi SATA Express.
  
 
==Vanjske poveznice==
 
==Vanjske poveznice==

Trenutačna izmjena od 04:27, 10. lipnja 2014.

Kartica sa SATA Express priključkom
SATA Express je specifikacija sučelja za povezivanje novih, brzih periferijskih uređaja za pohranu podataka. Razvijena je prije svega nakon pojave SSD diskova na tržištu, koji su podatke prema procesoru i memoriji mogli prenositi osjetno većom brzinom nego što je to omogućavao tadašnji standard za spajanje tvrdih diskova - SATA. SATA Express kombinira SATA protokole i brzinu prijenosa PCI Express sabirnice te omogućava prijenos podataka brzinama do 16 Gb/s. Konektori su kompatibilni unatrag pa se po ovoj specifikaciji mogu koristiti i stariji SATA uređaji kao i novi SATA Express.

Vanjske poveznice