Razvoj pronalažljivih Web stranica

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Razvoj pronalažljivih Web stranica
Omot FWS.jpg
Autor Aarron Walter
Nakladnik knjizara.hr
Broj Stranica 268
Jezik hrvatski
Godina izdanja 2009
ISBN 978-953-95207-23-1
Više informacija knjizara.hr

Razvoj pronalažljivih Web stranica: Web standardi, SEO i druge tehnike nije samo još jedna knjiga namijenjena marketinškim stručnjacima. U njoj su dani praktični savjeti i primjeri namijenjeni osobama koje razvijaju Web stranice i pritom žele doprijeti do ciljane publike. Svako poglavlje predstavlja najbolje tehnike i nova saznanja o tome kako postići ove jednostavne ali vrlo važne ciljeve:

  • Omogućiti što većem broju korisnika Interneta da pronađe stranice
  • Omogućiti posjetiteljima da pronađu željeni sadržaj na stranicama
  • Motivirati korisnike da ponovno posjete stranice

Put koji ova knjga slijedi prolazi kroz područja Web standarda, pristupačnosti i suvremenih tehnologija kao što su Ajax, API-ji, Flash i mikroformati. Čitatelji će saznati što leži u biti ovih tehnologija i upoznati primjere iz stvarnog svijeta koji dokazuju da nije potrebno žrtvovati iskustvo korisnika da bi se dobile Web stranice prilagođene tražilicama. Iako ovaj priručnik predstavlja veliki broj strategija za unaprjeđenje pronalažljivosti, njime dominira jedna paradigma: Web standardi + kvalitetan sadržaj = bolja pronalažljivost = uspješnije Web stranice.

Na pratećim Web stranicama ovog udžbenika, na adresi http://buildingfindablewesites.com pronaći dostupno je još smjernica za izradu pronalažljivih Web stranice, uključujući i pet dodatnih poglavlja.

O autoru

Aarron Walter od 1999. godine profesionalno se bavi razvojem Web stranica i drži predavanja na brojnim učilištima, uključujući sveučilište Temple, sveučilište u Georgiji te Institut za umjetnost u Atlanti – jedno od rijetkih učilišta na kojem se Web standardi studiraju još od 2002. godine. Aarron redovito drži predavanja o pronalažljivosti u tvrtkama i na konferencijama o pronalažljivosti, Web standardima i Web industriji. Kao neovisni Web profesionalac modernog kova, autor planira, dizajnira i gradi elegantne Web stranice i aplikacije za svoje klijente. Više informacija o njemu i njegovom radu dostupno je na adresi http://aaronwalter.com.

Vanjske poveznice