Razgovor o kategoriji:Ljudi

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Napomena za ovu stranicu od amdina:

Svaka relevantna osoba koja se spominje negdje na VIDIPEDIJI, a izravno je povezana sa temama koje VIDIPEDIJA obrađuje trebala bi imati svoju posebnu stranicu s osnovnim objašnjenjm što je ta osoba posebno doprinjela razvoju tehnolgija koje se odnose na područja opisana podjelom na glavnoj stranici VIDIPEDIJE. Zato je napravljena kategorija LJUDI. Samo u ovoj kategoriji opisani su ljudi, a ako se radi nekog razloga spominju negdje drugdje treba postojati redirekcija na stranicu osobe koja se nalazi ISKLJUČIVO u ovoj kategoriji. Identična je situacija s kategorijom Vremeplov gdje se opisuju važne godine.


U uvodnom djelu stranice [Kategorija:ljudi] pobrojane su sve osobe abecednim redom bez obzira postoji li za njih već otvorena stranica ili ne, na način da im prvo piše prezime pa onda ime odjeljeno zarezom kao što se to primjnjeuje u knjižnicama. Ovdje je poželjno da uz ime osobe piše jednostavna kratka rečenica ili samo pojam za koji je osoba vezana svojim doprinosom npr. Doe, John: Fortan ili Osnivač IBM-a itd.

Svaka osoba na ovoj listi u uvodnom djelu, unosi se dakle prvo prezimenom, pa imenom odvojenim zarezom. Dakle, suprotno od načina na koji se piše sama stranica te osobe. No stvarni link na stranicu (unutarnja poveznica) treba biti napisana na način da prvo ide ime pa prezime. Dakle, primjer: Gates, Bill