Razlika između inačica stranice QuickSync

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
(New page: '''Intel QuickSync Video''' je tehnologija hardverskog kodiranja i dekodiranja ugrađena u neke modele mikroprocesora ovog proizvođača. Predstavljena je u o...)
 
 
Redak 1: Redak 1:
'''Intel QuickSync Video''' je tehnologija hardverskog [[kodiranje|kodiranja]] i [[dekodiranje|dekodiranja]] ugrađena u neke modele mikroprocesora ovog proizvođača. Predstavljena je u okviru mikroarhitekture [[SandyBridge]] 2011. godine a zrelu fazu doživjela je s mikroarhitekturom [[Haswell]] predstavljenom 2013. godine. Glavna kararkteristika ove tehnologije je njena brzina. U prasi se pokazalo da kodiranje i dekodiranje videa (primjerice pretvaranje HD videa u neku drugu rezoluciju) korištenjem ove tehnolgije traje višestruko kraće nego kad se za taj posao koristi samo središnji mikroprocesor ili središnji mikroprocesor uz pomoć GPU-a. Trenutno je podržano kodiranje/dekodiranje [[H.264]]/[[MPEG]]-4 AVC, VC-1 i H.262/MPEG-2 Part 2 videomaterijala u operativnim sistemima [[Windows]], [[Mac OS X]] i [[Linux]].
+
'''Intel QuickSync Video''' je tehnologija hardverskog [[kodiranje|kodiranja]] i [[dekodiranje|dekodiranja]] ugrađena u neke modele mikroprocesora ovog proizvođača. Predstavljena je u okviru mikroarhitekture [[Sandy Bridge]] 2011. godine a zrelu fazu doživjela je s mikroarhitekturom [[Haswell]] predstavljenom 2013. godine. Glavna kararkteristika ove tehnologije je njena brzina. U prasi se pokazalo da kodiranje i dekodiranje videa (primjerice pretvaranje HD videa u neku drugu rezoluciju) korištenjem ove tehnolgije traje višestruko kraće nego kad se za taj posao koristi samo središnji mikroprocesor ili središnji mikroprocesor uz pomoć GPU-a. Trenutno je podržano kodiranje/dekodiranje [[H.264]]/[[MPEG]]-4 AVC, VC-1 i H.262/MPEG-2 Part 2 videomaterijala u operativnim sistemima [[Windows]], [[Mac OS X]] i [[Linux]].
  
 
==Vanjske poveznice==
 
==Vanjske poveznice==

Trenutačna izmjena od 05:41, 2. travnja 2014.

Intel QuickSync Video je tehnologija hardverskog kodiranja i dekodiranja ugrađena u neke modele mikroprocesora ovog proizvođača. Predstavljena je u okviru mikroarhitekture Sandy Bridge 2011. godine a zrelu fazu doživjela je s mikroarhitekturom Haswell predstavljenom 2013. godine. Glavna kararkteristika ove tehnologije je njena brzina. U prasi se pokazalo da kodiranje i dekodiranje videa (primjerice pretvaranje HD videa u neku drugu rezoluciju) korištenjem ove tehnolgije traje višestruko kraće nego kad se za taj posao koristi samo središnji mikroprocesor ili središnji mikroprocesor uz pomoć GPU-a. Trenutno je podržano kodiranje/dekodiranje H.264/MPEG-4 AVC, VC-1 i H.262/MPEG-2 Part 2 videomaterijala u operativnim sistemima Windows, Mac OS X i Linux.

Vanjske poveznice