Razlika između inačica stranice Polimerizacijski toner

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
(New page: '''Polimerizacijski toner''' je vrsta tonera za laserske ili led pisače koji se proizvodi metodom polimerizacije. U tom proizvodnom procesu čestice smole miješaj...)
 
Redak 1: Redak 1:
'''Polimerizacijski toner''' je vrsta tonera za [[laserski pisač|laserske]] ili [[led]] pisače koji se proizvodi metodom polimerizacije. U tom proizvodnom procesu čestice smole miješaju se s česticama pigmenta u kemijskoj reakciji kako bi se dobile čestice tonera. Budući da se čestice tonera proizvode kombiniranjem čestica smole i pigmenta, metoda polimerizacije može dati manje i ravnomjernije oblikovane čestice tonera u usporedbi s onima koje se dobivaju procesom pulverizacije - razbijanja. Polimerizacijski toner ima nekoliko prednsoti nad standardnim tonerima. Prije svega, on je ekološki prihvatljiviji jer je proces njegove proizvodnje energetski učinkovitiji te se za stvaranje otiska troši manje tonera. Pored toga, zbog finije granulacije čestica, polimerizacijski toner daje kvalitetniju sliku.
+
[[Slika:toner.jpg|thumb|300px|Usporedba veličine i oblika čestica pulveriziranog tonera (lijevo) i polimerizacijskog tonera (desno).]]'''Polimerizacijski toner''' je vrsta tonera za [[laserski pisač|laserske]] ili [[led]] pisače koji se proizvodi metodom polimerizacije. U tom proizvodnom procesu čestice smole miješaju se s česticama pigmenta u kemijskoj reakciji kako bi se dobile čestice tonera. Budući da se čestice tonera proizvode kombiniranjem čestica smole i pigmenta, metoda polimerizacije može dati manje i ravnomjernije oblikovane čestice tonera u usporedbi s onima koje se dobivaju procesom pulverizacije - razbijanja. Polimerizacijski toner ima nekoliko prednsoti nad standardnim tonerima. Prije svega, on je ekološki prihvatljiviji jer je proces njegove proizvodnje energetski učinkovitiji te se za stvaranje otiska troši manje tonera. Pored toga, zbog finije granulacije čestica, polimerizacijski toner daje kvalitetniju sliku.
  
 
==Vanjske poveznice==
 
==Vanjske poveznice==

Inačica od 08:26, 4. ožujka 2014.

Datoteka:Toner.jpg
Usporedba veličine i oblika čestica pulveriziranog tonera (lijevo) i polimerizacijskog tonera (desno).
Polimerizacijski toner je vrsta tonera za laserske ili led pisače koji se proizvodi metodom polimerizacije. U tom proizvodnom procesu čestice smole miješaju se s česticama pigmenta u kemijskoj reakciji kako bi se dobile čestice tonera. Budući da se čestice tonera proizvode kombiniranjem čestica smole i pigmenta, metoda polimerizacije može dati manje i ravnomjernije oblikovane čestice tonera u usporedbi s onima koje se dobivaju procesom pulverizacije - razbijanja. Polimerizacijski toner ima nekoliko prednsoti nad standardnim tonerima. Prije svega, on je ekološki prihvatljiviji jer je proces njegove proizvodnje energetski učinkovitiji te se za stvaranje otiska troši manje tonera. Pored toga, zbog finije granulacije čestica, polimerizacijski toner daje kvalitetniju sliku.

Vanjske poveznice