NeoPDP

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Supertanki Panasonicov NeoPDP model Z1.
NeoPDP je nova tehnologija proizvodnje plazma zaslona koju je razvila tvrtka Panasonic i predstavila javnosti na sajmu CES 2008 godine. Zahvaljujući novoj formul plina koji se koristi za emitiranje svjetlosti, novi NeoPDP televizori mogu postići visok dinamički kontrast od čak 2 000 000 : 1 koji daje dublje i realističnije crne tonove za življu i vjerniju sliku.

NeoPDP televizori koriste 600 Hz Sub-field Drive i tehnologiju Intelligent Frame Creation koja optimizira tok kretanja na zaslonu. Time je omogućeno postizanje kvalitetnije slike kada se prikazuje sadržaj s mnogo naglih pokreta kao što su prijenosi sportskih događaja i videoigre.

Korištenjem većih komora u kojima se plin prazni omogućeno je postizanje iste razine svjetline slike kao i kod starijih modela ali uz potrošnju 50 % manje električne energije.

NeoPDP televizori donose i druge modifikacije u konstrukciji elektroničkih i optičkih sklopova koje su omogućile proizvodnju vrlo tankih televizora – debljine do 2,5 cm – koji se po toj karakteristici mogu uspoređivati s LCD televizorima.


Vanjske poveznice