Google phone

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Google Phone.
Veći broj medija napisao je i kako će prodaja mobitela koji će proizvoditi tajvanski HTC ići isključivo preko trenutno nedostupne stranice google.com/phone, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li te stranice profunkcionirati danas u 18 sati, hoće li se preko njih odmah moći naručiti Googleov mobitel i hoće li stranice izdržati navalu posjetitelja. Napokon su u javnost procurile specifikacije Nexus One Android smartphonea, odnosno prvog Googleovog Android uredjaja. Prenijet cemo samo najbitnije:
  • OS je naravno Android 2.1, debljina mu je samo 11.5 mm, tezina 130g.
  • Radna memorija RAM- 512 MB, ROM 512 MB, memorija za pohranu microSD kartice (dolazi sa 2Gb) prosirivo do 32Gb.
  • Kamera 5 megapixela sa 2x digitalnim zoomom i LED bljeskalicom.
  • Povezivost, doslovno sve, UMTS, HSDPA, EDGE, HSUPA, WiFi, Bluetooth.
  • Od dodatne opreme, Digitalni kompas, akcelerometar i A-GPS.
  • Ekran je 3.7 incha dijagonale WVGA rezolucije i AMOLED tehologije. Audio utor je standard, 3.5 mm. Ono sto je uz veliku radnu memoriju takodjer glavni adut ovog uredjaja-procesor Qualcomm QSD 8250 od 1Ghz. Sve to napaja baterija od 1400 mAh.

Velik interes javnosti za ovaj mobitel potvrđuje i servis google.com/trends, na kojem je pojam 'nexus one google' trenutno drugi na listi vrućih tema koje se upisuju u pretraživače. Ispred njega je jedino pojam 'snow uk' zbog snježne mećave u Velikoj Britaniji koja je danas blokirala brojne ceste i zračne luke u toj državi.

Iako tvrtka nije izričito najavila predstavljanje svog mobitela, činjenica da je okupljanje u Mountain Viewu nazvano "Android press okupljanjem" bila je dovoljna da većina medija zaključi kako je povod okupljanja upravo prezentacija novog mobitela.

Vanjske poveznice