CyberLink PowerProducer

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Početni izbornik CyberLink PowerProducera

CyberLink PowerProducer je komercijalan alat (shareware) za kućnu video produkciju. Trenutno se nalazi u svojoj 5. iteraciji.


O softveru

Obrada videa i izrada navigacijskog izbornika

PowerProducer namijenjen je što široj podršci medija i formata. 'Right-to-disc' funkcija iz startnog izbornika omogućuje snimanje videa sa DV i HDV kamera, TV tunera, web kamera, video rekordera ili nekog drugog uređaja – izravno na DVD ili Blu-ray medij.

Pri odabiru medija ponuđeni su CD, s pripadajućiim Video CD, Super Video CD i DivX formatima; DVD, s podrškom za DVD video te posebne DVD +/- VR formate, odabirom kapaciteta diska (jednoslojni i dvoslojni), kao i 4:3 ili 16:9 aspect ratia; Blu-ray, s formatima BDAV i BDMV (s izbornicima), kao i odabirom kapaciteta diska te još AVCHD: poseban, visoko kvalitetan video format koji se reproducira s DVD medija, ali zahtijeva posebnu podršku.

Odabirom željenog medija dolazi se do sljedećeg logičnog koraka – početka rada na novom projektu. S lijeve strane konceptualno su posložene opcije upravljanja sadržajem, dok se s desne strane nalazi vizualni pregled video diska. Pri vrhu sučelja nalazi se alatna traka s ikonama za spremanje te otvaranje novog ili postojećeg projekta, kao i postavke te sustav pomoći. Postavke za upravljanje projektom sadrže sve očekivane funkcije, kao i A/V rubrika gdje odabiremo video kvalitetu i audio format (LPCM, MPEG i Dolby Digital). Prva faza rada je dodavanje sadržaja, u što spadaju video snimke, ali i fotografije. Opcija 'capture video' služi trenutnom snimanju videa s nekog od podržanih izvora te njegovoj integraciji u projekt, dok se slika može 'uhvatiti' i s web kamere.


Vanjske poveznice