Akcijski gumbi

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Akcijski gumbi pružaju dodatnu mogućnost pri izradi prezentacije u Microsoft Office PowerPointu i postavljaju hiperveze jer svojim izgledom i oznakama govore koja akcija slijedi.

Za njihovo postavljanje koristit ćete izbornik Dijaprojekcija - Slide Show i naredbu Akcijski gumbi, te iz bočnog izbornika odabrati željeni gumb i postaviti ga na slajd. Možete koristit i traku s alatima za crtanje i rastući izbornik pod nazivom Samooblici.U rastućem izborniku treba odabrati naredbu Akcijski gumbi i iz bočnog izbornika odabrati željeni gumb.

Ovo su primjeri akcijskih gumbi: Oznake su prilično jasne. Prvi gumb je gumb:Informacije te se najčešće postavlja kao hiperveza na dodate informacije o autoru prezentacije ili o ustanovi za koju se održava prezentacija. Drugi gumb se zove:Polazni i on se postavlja obično za povratak na početni slajd. Treći po redu se zove:Film te se postavlja kada se želi napraviti hiperveze do istoimenih izvora i pokrenuti ih unutar prezentacije. Zadnji gumb se zove:Kraj te se postavlja kad iz nekog razloga želite skočiti na početak ili kraj prezentacije.