Vidipedija:General disclaimer

Izvor: Vidipedija
Inačica od 15:44, 1. siječnja 2008. koju je unio/unijela Ozren (razgovor | doprinosi)

(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Skoči na: orijentacija, traži

Predložak:Odricanje-VIDI

VIDIPEDIJA NE JAMČI TOČNOST

Vidipedija je internetska enciklopedija otvorenog sadržaja koja funkcionira na temelju volonterske suradnje pojedinaca i skupina pojedinaca, s zajedničkim ciljem stvaranja izvora ljudskog znanja. Ustrojstvo projekta omogućava svakoj osobi s vezom na Internet i preglednikom World Wide Weba mijenjanje sadržaja enciklopedije ukoliko je registriran kao član zajednice VIDIPEDIJA. Molimo shvatite da nijedan podatak koji ovdje pronađete nije nužno provjeren od strane profesionalaca, niti ovdjeprisutni korisnici mogu osigurati potpunu, točnu ili pouzdanu informaciju.

To ne znači da u Vidipediji nećete pribaviti vrijednu i točnu informaciju. Međutim, Vidipedija ne može jamčiti valjanost pronađenih informacija. Sadržaj članaka može u svakom trenutku biti izmijenjen, vandaliziran ili preinačen od strane pojedinca čije mišljenje nije odraz znanja iz tog područja. To smo zasada ograničili na način da promjene i nove članke mogu raditi samo registrirani korisnici.

Nema formalnog recenziranja sadržaja

Vidipedija se ne pregledava ujednačeno, a čitatelji se, iako mogu ispravljati greške, ne nalaze pod pravnom obvezom, pa informacije koje ovdje pročitate nemaju naznačeno jamstvo ispravnosti za bilo kakvo korištenje.

Nijedan autor, suradnik, pokrovitelj, administrator, ili bilo koja osoba povezana s Vidipedijom ni na koji način ne može biti odgovorna za pojavu netočne ili pogrdne informacije, ili za štetu koju ste vi prouzročili korištenjem sadržaja ili internetske poveznice na tu informaciju.

Nema ugovora, licenca je ograničena

Vaš doprinos u vidu informacija dajete slobodno, i pritom ne dolazi ni do kakavog sporazuma između vas i vlasnika ili korisnika stranica, vlasnika poslužitelja na kojima su postavljene, pojedinih suradnika Vidipedije, administratora projekta, "sysopa" ili ikoga tko je na bilo koji način povezan s ovim ili nekim od sestrinskih projekata. Ta ista osoba ne može izravno odgovarati na vaše optužbe.

Jedini pravni sporazum između vas i Vidipedije u svezi s korištenjem ili mijenjanjem ovdje prisutnih podataka je GNU licenca za slobodnu dokumentaciju (GFDL); nijedan član Vidipedije nije odgovoran za promjene, preinake, modifikacije ili brisanje podataka koje ste dodali Vidipediji ili ijednom drugom povezanom projektu.

Zaštitni znaci

Zaštitni znakovi, zbirni i znakovi službe, patentna prava, prava identiteta ili slična spomenuta, korištena ili u Vidipedijinim člancima navedena prava, su imovina svojih vlasnika. Njihova pojavnost na ovim stranicama ne znači da ih možete koristiti za svrhu drugačiju od iste ili slične informacijske namjene, a u skladu s namjerom autora enciklopedijskih članaka u skladu s GFDL dozvolom. Projekt VIDIPEDIJA ne podržava niti je ni na koji način povezan s nositeljima tih prava, pa kao takva Vidipedija ne jamči pravo na korištenje inače zaštićene građe. Takvo ili slično nematerijalno vlasništvo koristite na vlastiti rizik.

Sudska nadležnost i propisnost sadržaja

Podaci objavljeni u Vidipediji možda krše zakone države iz koje pregledate te podatke. Vidipedijina baza podataka nalazi se na poslužitelju u saveznoj državi Florida u Sjedinjenim Američkim Državama, te se održava u skladu s uputama o čuvanju koje pružaju mjesni i federalni zakoni. Zakonska regulativa u vašoj zemlji možda ne štiti ili ne dopušta istu slobodu govora ili kopiranja. Vidipedija ne potiče kršenje zakona, niti se može smatrati odgovornom za zlodjela koja proizlaze iz vašeg povezivanja na ovu domenu, korištenja, reprodukcije ili objavljivanja informacija koje ovdje pronađete.

Savjet od neprofesionalaca

Ako trebate stručan savjet u nekom području koje VIDIPEDIJA obrađuje, molimo potražite stručnjaka koji je licenciran, poznat ili prihvaćen u svom području. VIDIPEDIJU koristite na vlastiti rizik, VIDIPEDIJA ne daje stručne savjete niti odgovara za eventualno opisane.

Zahvaljujemo se na razumjevanju i nadamo se da razumijete da je ovaj projekt napravljen isključivo u svrhu djeljenja znanja sa njegovim korisnicima. Učinimo zajedno sve da informacije na ovim strancimama budu što točnije i aktualnije.