Promjena pozadine radne površine (podloge).

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Odnosi se na sva izdanja sustava Windows Vista.

Pozadina radne površine (naziva se i podloga) može biti digitalna slika iz vaše zbirke ili neka od onih u sklopu sustava Windows. Pozadina radne površine može biti jednobojna ili se slika pozadine može uokviriti jednobojnim rubom.


Promjena pozadine radne površine

1. Da biste otvorili pozadinu radne površine, kliknite gumb Start, zatim Upravljačka ploča, pa Izgled i personalizacija, potom Personalizacija i na kraju Pozadina radne površine.

2. Kliknite sliku ili boju koju želite za pozadinu radne površine.

Ako se željena slika ne nalazi na popisu slika za pozadinu radne površine, kliknite Pregledaj da biste je pronašli. Kada pronađete željenu sliku, dvokliknite je. Ona će postati pozadina radne površine i pojavit će se na njihovom popisu.

3. U odjeljku Kako slika treba biti pozicionirana odaberite hoće li se slika protezati preko cijelog zaslona, biti u obliku pločica ili smještena u sredini zaslona, a zatim kliknite U redu.


Napomena

Ako kao pozadinu radne površine odaberete sliku u sredini zaslona, možete postaviti i jednobojnu pozadinu koja će je uokviriti. U odjeljku Kako slika treba biti pozicionirana kliknite Promjena boje pozadine, potom boju, a zatim gumb U redu.