Razlika između inačica stranice Microsoft

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
(New page: '''Microsoft Corporation''' je međunarodna korporacija koja se bavi računalnom tehnologijom. Microsoft ima preko 60.000 zaposlenika u preko 100 zemalja svijeta. Bave se razvojem, proizvo...)
 
Redak 1: Redak 1:
'''Microsoft Corporation''' je međunarodna korporacija koja se bavi računalnom tehnologijom. Microsoft ima preko 60.000 zaposlenika u preko 100 zemalja svijeta. Bave se razvojem, proizvodnjom i licenciranjem mnogih softverskih proizvoda za upravljanje raznim računalnim uređajima.
+
[[Slika:microsoft-logo.jpg|thumb|Logotip Microsofta]]'''Microsoft Corporation''' je međunarodna korporacija koja se bavi računalnom tehnologijom. Microsoft ima preko 60.000 zaposlenika u preko 100 zemalja svijeta. Bave se razvojem, proizvodnjom i licenciranjem mnogih softverskih proizvoda za upravljanje raznim računalnim uređajima.
 
   
 
   
 
Sjedište Microsofta je u Redmondu (Washington - SAD).
 
Sjedište Microsofta je u Redmondu (Washington - SAD).
Redak 7: Redak 7:
 
Microsoft je aktivan i na drugim područjima (MSNBC kabelska televizijska mreža, MSN Internet portal, Microsoft Encarta - multimedijalna enciklopedija, XBOX)
 
Microsoft je aktivan i na drugim područjima (MSNBC kabelska televizijska mreža, MSN Internet portal, Microsoft Encarta - multimedijalna enciklopedija, XBOX)
  
Ime ''Microsoft'' (originalno se pisalo s 2 velika slova - MicroSoft) je nastalo spajanjem riječi Microcomputer Software, a često se govori MS. Kompanija je osnovana u Albuquerque (New Mexico), 1. travnja 1975. Osnovali su je [[Bill Gates]] i [[Paul Allen]]. Sredinom 80-ih Microsoft koristi priliku te počinje dominirati tržištem [[operacijski sustav|operacijskih sustava]] za osobna računala sa [[MS-DOS]]-om. Kasnije Microsoft Windows postaje najrasprostranjeniji operacijski sustav na svijetu (a nastao je kao dodatak za MS-DOS).
+
[[Slika:old-microsoft-logo_1978.png|thumb|Logotip Microsofta iz 1978.]] Ime ''Microsoft'' (originalno se pisalo s 2 velika slova - MicroSoft) je nastalo spajanjem riječi Microcomputer Software, a često se govori MS. Kompanija je osnovana u Albuquerque (New Mexico), 1. travnja 1975. Osnovali su je [[Bill Gates]] i [[Paul Allen]]. [[Slika:zaposlenici_microsofta_1978.jpg|thumb|Zaposlenici Microsofta 1978.
 +
''Gornji red:'' Steve Wood (lijevo), Bob Wallace, Jim Lane. ''Srednji red:'' Bob O'Rear, Bob Greenberg, Marc McDonald, Gordon Letwin. ''Donji red:'' Bill Gates, Andrea Lewis, Marla Wood, Paul Allen. ''Snimljeno:'' 7. prosinca 1978.]] Sredinom 80-ih Microsoft koristi priliku te počinje dominirati tržištem [[operacijski sustav|operacijskih sustava]] za osobna računala sa [[MS-DOS]]-om. Kasnije Microsoft Windows postaje najrasprostranjeniji operacijski sustav na svijetu (a nastao je kao dodatak za MS-DOS).
  
  

Inačica od 08:32, 14. veljače 2008.

Logotip Microsofta
Microsoft Corporation je međunarodna korporacija koja se bavi računalnom tehnologijom. Microsoft ima preko 60.000 zaposlenika u preko 100 zemalja svijeta. Bave se razvojem, proizvodnjom i licenciranjem mnogih softverskih proizvoda za upravljanje raznim računalnim uređajima.

Sjedište Microsofta je u Redmondu (Washington - SAD).

Najpopularniji proizvod su operacijski sustavi Microsoft Windows te komplet softverskih programa Microsoft Office.

Microsoft je aktivan i na drugim područjima (MSNBC kabelska televizijska mreža, MSN Internet portal, Microsoft Encarta - multimedijalna enciklopedija, XBOX)

Logotip Microsofta iz 1978.
Ime Microsoft (originalno se pisalo s 2 velika slova - MicroSoft) je nastalo spajanjem riječi Microcomputer Software, a često se govori MS. Kompanija je osnovana u Albuquerque (New Mexico), 1. travnja 1975. Osnovali su je Bill Gates i Paul Allen.
Zaposlenici Microsofta 1978. Gornji red: Steve Wood (lijevo), Bob Wallace, Jim Lane. Srednji red: Bob O'Rear, Bob Greenberg, Marc McDonald, Gordon Letwin. Donji red: Bill Gates, Andrea Lewis, Marla Wood, Paul Allen. Snimljeno: 7. prosinca 1978.
Sredinom 80-ih Microsoft koristi priliku te počinje dominirati tržištem operacijskih sustava za osobna računala sa MS-DOS-om. Kasnije Microsoft Windows postaje najrasprostranjeniji operacijski sustav na svijetu (a nastao je kao dodatak za MS-DOS).


Vanjske poveznice