Internet TV aplikacije

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Internet TV aplikacije služe gledanju video sadržaja dostupnog na online Internet TV platformama. Orijentirane su na pojedinca, omogućujući potpunu kontrolu nad ponuđenim sadržajem. Iako je srž ovih aplikacija zapravo platforma objavljivanih video sadržaja i featured kanala, nerijetko je popis izvora proširen etabliranim online video servisima poput YouTubea, DailyMotiona, Yahoo! Videa i drugih. Iako to u neku ruku nije originalan, platformi svojstven sadržaj, time se značajno širi baza materijala i masovno privlači pozornost.


Podržavajuća tehnologija i sistemski zahtjevi

Ove aplikacije pogonjene su različitim tehnologijama - većinom se služe prilagođenim inačicama nezaobilaznog P2P protokola, uz popularni BitTorrent protokol. Za reprodukcijsku podršku kod nekih od obrađenih aplikacija potrebno je imati instalirane multimedijalne playere QuickTime, Windows Media Player i Real Time, kao i DivX video codec te Flash video. Također mnoge od internet TV aplikacija služe i kao media playeri.

Komfor korištenja većine aplikacija izvediv je pri (danas već ne toliko astronomskih) 2 Mbit/s, a može se preživjeti i s nižim brzinama pristupa internetu. Ujedno se i bez flat rate (neograničenog) prometa ne može daleko dospjeti. Za neometano korištenje ovih resursno prilično zahtjevnih aplikacija generalno preporučena konfiguracija bila bi otprilike: 2 GHz CPU, 1 GB RAM i 64 MB VRAM. Nedostatak za domaće korisnike je apliciranje međunarodnih pravila licenciranja, kada možete biti zakinuti za gledanje traženog sadržaja.

Popis značajnijih Internet TV aplikacija