Razlika između inačica stranice IBM

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži
m (Ibm premješteno na IBM: Pravi naziv tvrtke je 'IBM' a ne 'Ibm')
 
(Nisu prikazane 2 međuinačice jednog suradnika)
Redak 1: Redak 1:
[[Slika:ibm-logo.jpg|thumb|Logotip tvrtke]]'''IBM''' je korporacija koja se bavi stvaranjem, razvojem i izradom najnaprednijih informatičkih tehnologija: računalnih sustava, programa, mrežnih sustava, uređaja za pohranu i mikroelektronike. Naziv '''IBM''' je akronim od od '''I'''nternational '''B'''usiness '''M'''achines.
+
{{Tvrtka
 +
|Naziv_tvrtke=IBM-International Business Machines Inc.
 +
|Slika=ibm-logo.jpg
 +
|Osnovana=1889.
 +
|Sjedište=Armonk, New York, SAD
 +
|Direktor=Samuel J. Palmisano
 +
|Proizvodi=računalni hardver i softver
 +
|Web_stranica=[http://www.ibm.com IBM Inc.]
 +
}}
 +
'''IBM''' je korporacija koja se bavi stvaranjem, razvojem i izradom najnaprednijih informatičkih tehnologija: računalnih sustava, programa, mrežnih sustava, uređaja za pohranu i mikroelektronike. Naziv '''IBM''' je akronim od od '''I'''nternational '''B'''usiness '''M'''achines.
  
 
== Nastanak korporacije ==
 
== Nastanak korporacije ==
 
   
 
   
'''IBM''' je registriran u državi New York 15. lipnja 1911. godine kao Computing-Tabulating-Recording Co. (C-T- R), zbog konsolidacije Computing Scale Co. iz Amerike, The Tabulating Machine Co. i The International Time Recording Co. iz New Yorka. 1924. godine C-T-R mijenja ime u '''I'''nternational '''B'''usiness '''M'''achines.
+
'''IBM''' je registriran u državi New York 15. lipnja [[1911]]. godine kao Computing-Tabulating-Recording Co. (C-T- R), zbog konsolidacije tvrtki Computing Scale Co., The Tabulating Machine Co. i The International Time Recording Co. iz New Yorka. 1924. godine C-T-R mijenja ime u '''I'''nternational '''B'''usiness '''M'''achines.
  
 
== Vanjske poveznice ==
 
== Vanjske poveznice ==

Trenutačna izmjena od 02:11, 18. svibnja 2008.

IBM-International Business Machines Inc.
Ibm-logo.jpg
Osnovana 1889.
Sjedište Armonk, New York, SAD
Direktor Samuel J. Palmisano
Proizvodi računalni hardver i softver
Web stranica IBM Inc.

IBM je korporacija koja se bavi stvaranjem, razvojem i izradom najnaprednijih informatičkih tehnologija: računalnih sustava, programa, mrežnih sustava, uređaja za pohranu i mikroelektronike. Naziv IBM je akronim od od International Business Machines.

Nastanak korporacije

IBM je registriran u državi New York 15. lipnja 1911. godine kao Computing-Tabulating-Recording Co. (C-T- R), zbog konsolidacije tvrtki Computing Scale Co., The Tabulating Machine Co. i The International Time Recording Co. iz New Yorka. 1924. godine C-T-R mijenja ime u International Business Machines.

Vanjske poveznice