Hiperveza

Izvor: Vidipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Koristimo ih kada želimo pozvati neki zvuk, animaciju ili dodatna objašnjenja na slajdovima unutar prezentacije i nakon toga se po potrebi ponovno vratiti na prezentaciju.

HIPERVEZA

Hiperveza je referanca na dokument koji čitatelj može pratiti izravno, ili da se slijedi automatski. Hiperveza ima mjesto unutar dokumenta iz kojeg može slijediti hiperveze. Taj dokument je poznat kao izvorni dokument. Najčešći primjer Hiperveza danas je World Wide Web. Cilj hiperveze je dokument,odnosno mjesto unutar dokumenta, koji vodi hiperveza.

Hiperveze.jpg

VEZE IZMEĐU SLAJDOVA Postavljanje veza između slajdova radi se kada je prezentacija gotova. Veze služe za povezivanje slajdova za koje nismo sigurni da će trebati u prezentaciji. Postavljanje veze na slajd radi se pomoću naredbe HIPERVEZE u izborniku UMETANJE. U djelu pod nazivom VEZA i treba odabrati polje pod nazivom „Mjesto u mom dokumentu. “Odaberemo slajd s kojim želimo povezati označeni objekt, a pred pregled slajdova daje provjeru odabira. Nakon toga kliknemo U REDU i VEZA je postavljena.